Freitag, 28. Februar 2014

Seria seminariilor “Gradinaritul ecologic - seminar introductiv

In “Cetatea Bisericeasca verde” a debutat seria seminariilor “Gradinaritul ecologic”. Startul l-a dat bio – agricultorul Karl Hann din Carta, care doreste sa coordoneze amenajarea gradinii – scoala.  Au participat domnul epitrop Gross, membrii ai prezbiteriului si ai comunitatii evanghelice, familia de horticultori Farcasiu, echipa gradinii diaconice Selimbar, membrii si voluntarii din Gusterita, precum si 5 profesori si 20 de studenti ai  Facultatii de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului din cadrul ULBS.

De ca sa nu aram? Ce rol joaca buruienile din gradina noastra? Cum obtinem un sol fertil, bogat in humus? Care plante se potrivesc reciproc? Pentru toti s-a gasit atat scepticiism principial cat si sincronizari  surprinzatoare.

S-au convenit urmatoarele: aceste seminarii vor fi continuate prin aplicare practica in teren. ULBS va preleva probe de sol din diferitele gradini; studentii participa la plantarea copacilor pentru “filtrele verzi” si livada, impreuna cu agentia de mediu si ROMSILVA. Studentii vor elabora si implementa si un concept de valorificare a reziduurilor din intregul areal.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen