About

Cetatea bisericească a Gusteriței se află la marginea Sibiului pe un deal cu vedere asupra campiei piemontane a Cibinului. Comunitatea a fost infiintată în secolul al 12-lea de câtre sași transilvaneni, care au muncit și au prosperat aici. De asemenea, ei se apărau, cot la cot su sibienii împotrivă atacurilor turcești.
Localitatea a furnizat timp de secole lut pentru țigle si carămizi pentru toată regiunea, producând acestea din abundența.
În timpul Primului Razboi Mondial a avut loc o bătălie mare pe Dealul Gușteriței între armatele Romane si cele ale Austro – Ungariei. Monumentul amplasat pe deal stă marturie și astăzi pentru acele evenimente.
Dupa 1990 mulți dintre sași au părăsit țara și au plecat in Germania, unde sperau să găseasca condiții de trai mai bune.
Între timp exista un miez de iubitori ai Transilvaniei, care in mod insistent încearca să mențină cultura unică a sașilor transilvaneni și incearcă să umple iarăsi cu viața clădirile care rămasesera goale. Fostă clădire a scolii este folosită pentru proiecte si prelegeri din domeniul ecologiei, iar in grădina parohială, grădinarițul ecologic este prezentat intr-un mod viu si convingator.



 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen